Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинение на бащата на шофьора на колата - убиец, с която загинаха две момчета на 16 и на 19 години.
 
Според разследващите бащата на двамата близнаци съзнателно е предоставил ключовете на автомобила си на момчетата, въпреки че е съзнавал, че нито един от четиримата няма право да шофира. Бащата е задържан за 72 часа.
 
При подобни случаи отговорността на собственика на автомобила е еднаква с тази на виновния шофьор, обясни тази сутрин окръжният прокурор Румен Попов.
 
Както БЛИЦ съобщи, днес директорът на пловдивската полиция съобщи, че в събота вечерта момчетата са били на сватба, след което решават да се поразходят с автомобил из Пловдив.
 
До края на деня се очаква да излязат пробите на момчетата за употреба на алкохол и наркотици. Назначените от разследващите експертизи са общо 8.
 
Според първоначалните данни Опелът се е движил със 100 километра в час, когато се е блъснал в електрическия стълб.
 
При удара загива братът на шофьора, а девет часа по-късно в река Марица бе открит трупът на 16-годишното момче, което при удара е излетяло от колата.
 
19-годишният шофьор, който причини тежката катастрофа е в по-добро състояние, а по-късно ще са известни и резултатите от взетите му проби за  алкохол и наркотици, уточни по-рано днес старши комисар Йордан Рогачев и даде повече подробности как се е стигнало до трагичния инцидент: 
 
"Първоначално са били на сватба, впоследствие решават да се качат на автомобила и, по техните обяснения, "да се поразходят". Но това разхождане, както на всички стана известно, е фатално, вследствие на което две от момчетата почиват на место, на 19 и на 16 години.
 
Водачът на автомобила първоначално беше в тежко състояние, както и казах състоянието му е значително по-добро, а този, който се е возил до него, той е с по-леки телесни повреди".
 
Автомобилът,  в който са пътували 4 младежи от Квартал Столипиново,  катастрофира на бул. "Марица". Колата се е движила с много висока скорост и, след като неправоспособният шофьор изгубил управление, се е блъснал в стълб.
 
По-рано стана ясно, че вън от опасност са двете 19-годишни момчета, които оцеляха след катастрофата, станала на кръстовището между
бул. „Марица“ и бул. „Източен“.
 
Сред оцелелите е водачът на колата Огнян Дебелаков, който е неправоспособен, и неговият брат близнак Васко Дебелаков.
 
Автомобилът, в който са пътували четири момчета, се е блъснал в стълб край кръстовището. Първоначално беше съобщено, че загиналият 19-годишен Петър е брат близнак на Огнян, но после стана ясно, че не е така.
 
Загиналото 16-годишно момче е Джанет Александров.