„Видяхме колите и целия ужас, който се беше случил. Втурнахме се веднага да помагаме. Видяхме, че има жертви“, това казаха две момичета от Бургас, които били сред първите, озовали се на мястото на катастрофата на магистрала „Тракия“, където петима души загинаха, а шестима бяха тежко ранени.

Момичетата, който имат медицинско образование и работят по специалността, се прибирали към морския град, когато пред тях се разиграл смъртоносния ужас на аутобана.

19-годишна шофьорка спасила живота на мнозина в ада на АМ "Тракия"

„Не съм виждала нещо такова. Едно е да го видиш на работа, друго е на живо. Беше ужасно! Беше много страшно! Неприятнo! Голяма трагедия!“, казва едно от момичетата, видяло ужаса на АМ „Тракия“.

„Не мога да кажа, че медицински сме помогнали много. След нас веднага се появи лекар, който е пътувал зад нас. 

Починалите бяха повече от оцелелите. Ние решихме да помогнем на една от по-леко пострадалите шофьорки, но за съжаление спътникът й почина.

Колата й бе близо до ТИР-а. той започна да гори и ние веднага я преместихме на разстояние“, казва в сутрешния блок на Нова телевизия другото момиче, помогнало на пострадалите от смъртоносната касапница на аутобана.

Владимир Тодоров: Трагедията с 5 трупа на "Тракия" нямаше да се случи, ако там имаше...

„Видях, че има човек, който бе затиснат под една от колите. Тогава разбрах, че ние няма как да помогнем с нищо там. Другият загинал бе в една от колите. Шофьорът на ТИР-а бе смазан под таксито.

Не мисля, че има как да се опише гледката и миризмата на изгоряло и кръв. Всичко бе сякаш си в някакъв страшен филм. На магистрала си, а няма движение, има смазани и спрели коли, а хората крещяха“, спомнят си с ужас момичетата, помогнали на пострадалите при катастрофата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!