Веднага след трагедията с казанлъшкия делтапланерист Румен Иванов неговите близки и ученици изразиха скръбта си от непрежалимата загуба на профила му във Фейсбук, пише "Марица". 

„Никой не повярва, че това е истина, но реалността те удря и неговата прекрасна усмивка изгасна“ написа Милица Топалова.
Ана Дайска пък изрази чувствата си в стихотворна форма:

Достоен беше, най-добър човек,
на всеки бе в готовност да помогнеш ...
За всички се раздаваше докрая...
Много рано, ти пое към Рая...
Ще те помним с твойта доброта
и силната любов към полета...
Почивай в мир, Румба!

Денчо Куванджиев пък подчерта: „Казват, че Бог вземал при себе си хората, които иска да стоят до Него. Лети с ангелите, приятелю!".

Извънредно: Известен пилот загина в нова авио катастрофа край Мъглиж (СНИМКИ)

Петьо Кюркчийски написа по-дълъг сърцераздирателен текст: 

Сбогом, Учителю!
Приятели и колеги, днес Румен Иванов е загинал при изпълнение на полет с цел АХР.
Много се изписа и изговори след последния инцидент на Черньово, който стана само преди два дни и загубихме двама колеги, но изглежда и това не е достатъчно.
Румен беше един от най-опитните и разумни пилоти и конструктори на моторни делтапланери в България и човек от които съм научил много.
Румен е човекът, пред който положих изпит и станах лицензиран пилот.
Причините за инцидента тепърва ще се изясняват, но фактът е факт, изгубихме още един невероятен човек, посветил живота си на авиацията!

Предполагам, повечето от вас вече знаят за идеята ми за реализация на проект за филм свързан с безопасността в малката авиация, за който проект бях обвинен в интересчиийсво, ПР на фона на трагедиите от последните два месеца и какво ли още не.
Е, няма да се откажа и ще търся широка публична подкрепа за реализацията на филма!

И ще допълня идеята със учредяване на Фондация за безопасно летене, чиято цел ще бъде да провежда семинари по теория и практика на безопасността на полетите в малката авиация, при това за всички класове от парапланер, през парамотор, паратрайк, мотоделта, автожир, самлет и вертолет от лекия и свръхлекия клас.
Търся съмишленици за реализацията, защото спасяването на давещия се е дело на самия давещ се!
Поклон, пред делото ти, Румене!
Ти окрили много хора и никога няма да те забравим, УЧИТЕЛЮ!!!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ