Чудо невиждано е предизвикал шофьорът със сивия Мерцедес, който вилня пиян с колата си из Бургас. Оказва се, че той е полицай, съобщава "Флагман".

В кадъра, освен сивия Мерцедес, се вижда и ударена на пешеходната пътека жълта кола, но преди да помете нея, пияният шофьор е ударил друг автомобил на същото това кръстовище.

Инцидентът е станал на пешеходна пътека, на зелен светофар, където за щастие не са преминавали пешеходци.

Само 2 минути преди това, същият водач е предизвикал друга катастрофа, от която е побягнал, но е бил проследен. Той се прибирал от центъра на града и първо се е забил челно в Пежо, което е влизало от кв. Меден рудник в посока Бургас. Мерцедесът се врязва в него при друга пешеходна пътека.Това е удареното Пежо при пешеходната пътека, минута-две след това Зеленков се е натресъл в още 2 автомобила. Снимка: Флагман

В пежото имаше момче и момиче, вместо да слезе от колата си и да им окаже помощ, човекът с мръсна газ отпраши към изхода на квартала в посока Средец, разказват свидетели.

Виновникът е спипан от хора, които са го проследили веднага след инцидента при пешеходната пътека.

Те са убедени, че е бил мъртво пиян, защото са го изкарали от колата му гол до кръста, по анцуг. 

Качен е в линейка на Бърза помощ и към момента пациентът от Мерцедеса се държи крайно неадекватно в Шокова зала на УМБАЛ-Бургас, крещейки на лекарите, че трябва да си ходи.Името му е Нико Зеленков и е на 47 години. Живее в хубав имот в кв. Меден рудник.

Според публикации в медиите той е разследван за побой над арестант.