Българката може да прости дори да я блъснеш на пешеходна пътека, стига после да си мил с нея. В това се убеди шофьор на „Волво”, който навръх 8 март удари дама на един от централните булеварди „Мадара” в Шумен.  

За разлика от повечето родни хулигани зад волана, 42-годишният Калин Кръстев не избягал с мръсна газ, а се втурнал да помага на пострадалата жена, разказва „Труд”. Инцидентът се случил около 7,30 часа и  предизвикал голямо задръстване, а две патрулки на място се заели да изясняват случая, което съвсем спряло движението.   

„Съжалявам, виновен съм. Развалих празника на жената, тя носеше бонбони в ръцете си…“, покаял се Калин, който се оправдал, че е бил заслепен от слънцето.  За негов късмет дамата била ударена леко от калника и се разминала без сериозни травми, което станала ясно от спешния преглед.

Тестът с дрегер не отчел алкохол, шофьорът е правоспособен, съобщиха от полицията. Скоростта също била едва 20 км/ч. Като извинение Калин предложил да закара пострадалата дама до работата й, което тя приела като достатъчно извинение за инцидента.