Загина Кирил Ангелов – мотоциклетист и голям приятел на момчетата от петричкия клуб The Prophets MC, пише glasnews.bg.

Както БЛИЦ съобщи тежкият инцидент е станал в неделния ден, на 18 април, около 17:40 часа.


За него колегите от The Prophets MC казаха пред Българската мотоциклетна медия (ВММ) следното: "Той винаги и навсякъде беше с нас – нищо, че не беше член на клуба. Момче на 27 години, чисто и добро. Което помагаше на всеки за всичко. Състезател на писта Серес – това му беше тръпката. Изгубихме един голям приятел. От този свят си отиде една добра душа, отиде си един голям адреналин…".

По първоначална информация от полицията "на път, извън републиканската пътна мрежа, в района на село Кърналово, община Петрич, 27-годишният водач на мотоциклет Yamaha се е блъснал в лек автомобил Opel, в резултат на което е загинал на място".

Според приятелите му - от полицейската сводка трябва да стане ясно, че виновник за катастрофата е самият Кирил Ангелов. Това обаче, което се е случило, се разминава с официалната полицейска сводка.

Ето какво разказват пред BMM членовете на The Prophets MC: "На 18 април всички се бяхме събрали в клубната къща. Кирил звънна по телефона. И сякаш Господ ни накара да го включим на високоговорител – всички да го чуем за последно… Каза: "Хайде да покараме!". Отговорихме му, че сме много хора и е по-добре той да дойде при нас. Мина, постоя малко и тръгна извън града.

Разходил се с мотоциклета и отишъл до летището до село Кърналово. Тръгнал да изпреварва лек автомобил, а шофьорът на колата изведнъж решил да прави ляв завой. Явно не е погледнал в огледалата, защото, ако беше погледнал, няма как да почне да завива току пред него… Кирил се е блъснал в шофьорската врата и вследствие на удара е загинал на място. Пътниците в автомобила са невредими.

27-годишното момче си отиде заради поредното: "Не те видях!"… И тъй като, според официалната информация, "полицията все още работи по изясняване на подробностите по случая", е добре поне този път, поне един път вината за смъртоносната катастрофа да не се "пришие" на умрелия. Който няма как да се защити…

От BMM изказваме искрени съболезнования на семейството, приятелите и близките на загиналия Кирил Ангелов. Нека да имат силата и мъдростта да се справят с тежката загуба! И нека пътят на покойния колега да е светъл – там, където мото сезонът е вечен!", допълват от на The Prophets MC.