Шофьорът, причинил тежката катастрофа в Кюстендил, е бил пиян и дрогиран, пише "Монитор". 

Както БЛИЦ съобщи, инцидентът стана преди 18 часа навръх Националния празник 3 март. 

По първоначална информация младият водач, седнал зад волана след употреба на алкохол и наркотици, се удря в лек автомобил "Ауди". От жестокия удар колата се забива в циментовата ограда на къща, намираща се на улица „Асен Златаров“.

„Чухме адски гръм и видяхме много пушек. Веднага излязохме с мъжа ми. Колите бяха смазани до неузнаваемост. Едно момиче успя да слезе от колата и плюеше кръв. Викнахме линейка и всички ги изкараха на носилки. В много тежко състояние бяха.

Помогнахме с каквото можахме. Полицаите казаха, че единият водач е пил пиян и дрогиран“, разказа собственичката на къща в чиято ограда се забива едната от колите.

По информация на ОДМВР - Кюстендил, единият от водачите е бил неправоспособен, той е на 40 години и е управлявал лек автомобил "Рено". От полицията не потвърдиха дали е употребил алкохол, тъй като разследването продължава.

На място имаше три патрулни автомобила, които отцепиха движението за час. Криминалистична лаборатория също пристигна, за да установи спирачния път, както и причината за инцидента.

Вероятно става въпрос за превишена скорост, но това тепърва предстои да установим, коментираха униформени служители.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСИТИ В БЛИЦ