17-годишните Реджеб и Хюсеин са двамата ученици, които късно снощи намериха смъртта си в нелепа катастрофа, пише Флагман.бг. Двамата загинаха на място, след като лекият автомобил БМВ 330, с който се придвижвали, се забил в крайпътно дърво по трасето Руен-Айтос. 

В бавареца са пътували общо четирима души - 18-годишният Исмаил е седял на предната седалка, а зад волана е бил 20-годишният Мустава, другите двама - отзад. Мъжката компания се прибирала към Айтос след къна - при мюсюлманите в навечерието на сватбата у младоженците се прави къна геджеси - у булката, и даул чалдърмак у жениха.

Трагедията е огромна! Стана ясно кои са загиналите след адското меле на пътя Руен-Айтос

Това е като прощалните моминска и ергенска вечер. Четиримата младежи имали роднинска връзка, били братовчеди. За нещастие обаче сватбените намерения се почерниха, заради нелепия инцидент. Семейството е съсипано от трагедията, която ги сполетя, коментират жители от село Чукарка, които още не могат да приемат, че Реджеб и Хюсеин вече ги няма на този свят. 

Припомняме, че малко преди полунощ, 20-годишният Мустафа натиснал почти докрай газта на БМВ и в условие на десен завой, в района на село Ябълчево, загубил контрол над автомобила и заради високата скорост, несъобразена с релефа на пътя, колата поднесла и се забила в едно от крайпътните дървета.

Извънредно! Адско меле на пътя Руен-Айтос взе жертви!

По информация на изданието Мустафа е дал отрицателен резултат на тест за употреба на алкохол, взета му е и кръвна проба, но е бил задържан от полицейските служители от РУ-Айтос, твърди наш източник. 

От тежкия удар е пострадал и Исмаил, който с комоцио и фрактура на дясната ръка, без опасност за живота, е настанен за лечение в УМБАЛ - Бургас. 

По случая е образувано досъдебно производство.