Патрулният автомобил, който катастрофира снощи в Пловдив е бързал след получен сигнал за тежко престъпление. Това съобщиха днес от МВР, цитирани от ТrafficNews.

В този случай автомобилът се е движел в специален режим, което означава, че звуковата и светлинна сигнализация е трябвало да бъдат включени. В ОД на МВР е започната проверка, за да се установи дали има някакво нарушение от страна на полицаите. Тази проверка ще продължи един месец и като част от нея ще бъдат прегледани записи от видео камери в района.

Според очевидец полицейският патрул е минал на червено без включена звукова и светлинна сигнализация. Инцидентът е станал около 21.40 на кръстовището на булевард „Свобода” и улица „Владивосток”. Състоянието на пострадалия при катастрофата полицай е добро. Той има само ожулвания и натъртвания след инцидента.

В патрулния автомобил са пътували двама полицаи. От МВР не поясниха какъв точно е бил сигнала, който те са получили. Обясниха само, че става дума за тежко престъпление срещу личността.