45-годишен мъж от село Върбяне е загинал след пътния инцидент на АМ “Хемус“, съобщават от шуменската полиция. Сигналът за произшествието е приет в 11.00 часа в оперативната дежурна част на областната дирекция на полицията в Шумен.
Съобщено било, че е възникнала катастрофа с пострадал до бензиностанция, в посока към Варна. Към мястото на инцидента са насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ. На място било установено, че водач на лек автомобил "Мерцедес" с шуменска регистрация предприел изпреварване на лек автомобил Опел „Корса“ с шуменска регистрация. Водачът на мерцедеса застигнал опела и поради неспазване на дистанция го блъснал отзад. След това се блъснал в мантинелата и се преобърнал на пътя.

В МБАЛ – Шумен за преглед са откарани водач на мерцедеса С.С. на 49 г. от Нови пазар, където му е установена фрактура на дясната ръка. В болничното заведение е откаран и спътникът му Ж.Д който бил на предната дясна седалка.

45-годишният мъж починал в болничното заведение след получена гръдна травма. Водачът на опела И.Ю. на 53 г. от село Тодор Икономово бил тестван за алкохол, наличие не е установено. За алкохол е тестван и другият водач, пробата му е отрицателна. На място е извършен оглед. Образувано е досъдебно производство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!