Децата, пометени тази вечер в София, са блъснати от огромен джип Toyota Land Cruiser, съобщиха източници на БЛИЦ. Те са пресичали в района на София ленд, когато в тях се е врязал автомобилът.

"Сигналът в Спешна помощ е бил подаден в 19. 33. Съобщено е за две ударени деца на ул. "Бигла" 52, на светофара. Към мястото веднага са тръгнали две линейки, първата е била там в 19. 38 часа.

Когато пристига, се оказва, че подаденият адрес е адресът на природоматематическата гимназия, от която двете деца излизат.

Страшни подробности за мелето до "Токуда": Джип помел две деца, едното е починало

Мъж, който се намирал там, е видял случилото се и се е обадил в Спешна помощ. 

Самата катастрофа, обаче, е била на бул. "Вапцаров" на светофара срещу "София ленд". 

Отивайки вече на точното място, лекарите откриват 14-годишно момиче в шок, с тежка политравма, множество вътрешни наранявания, то е закарано в "Токуда".

Също в много тежко състояние е било и 13-годишно момиче. То е било в кома, с открита фрактура на крака, което е животозастрашаващо. Детето е закарано в "Пирогов" в много тежко състояние, с опасност за живота", съобщи пред БЛИЦ говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска. 

Източници на БЛИЦ разкриват още, че детето, закарано в "Токуда", е починало, малко, след като е било прието, независимо от усилията на лекарите. 

И към момента в "Пирогов" се борят за живота на другото 13-годишно дете. 

Ужасяващата катастрофа, завършила с трагедия и отишъл си невинен живот, е поредната, в която е пострадало дете. 

Вчера около 15. 09 часа в столичния квартал "Младост" е блъснато друго 14-годишно момиче. То е пострадало изключително тежко, от удара е с черепно мозъчна травма, контузна рана на главата, травми по ръцете и тялото. 

Както БЛИЦ писа, около 20 часа също вчера в района на бул. "Драган Цанков" срещу КАТ кола на НСО удря 14-годишно момче. То е откарано в болница "Св. Анна" в много тежко състояние и към момента лекарите все още не дават гаранции за живота му. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ