Броени минути, след като движението по магистрала "Тракия" бе възстановено, аутобанът отново бе затворен. Този път не заради верижната катастрофа, която стана в района на Ихтиман, а заради задимяването, предизвикано от горящото сметище край града.

Поради нулева видимост на автомагистрала "Тракия" в посока Пловдив отново превозните средства се отклоняват през Нови хан, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Магистралата е отбита и в двете посоки заради намалена видимост и задимяване. Трафикът в посока София се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел "Церово" на автомагистрала "Тракия" по път III-8402 Церово - Злокучене - Септември - път I-8 Септември – Ихтиман, уточняват от Агенция "Пътна инфраструктура".

По-рано днес стана верижна катастрофа на магистралата, като се сблъскаха пет коли и ТИР.Вследствие петима души са пострадали, като трима от тях са в болница. В близост до магистралата за пореден път гори сметището край Ихтиман, като екипи на пожарната се опитват да овладеят пламъците, които предизвикват и задимяването на "Тракия". Според шефа на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов пожарът е вследствие на самозапалване, а самото сметище не функционира.