Данаил Александров, който претърпя серия от операции след зловещата катастрофа от 28 юли на Стария пазар във Враца, разказа пред „Конкурент“ преживения ужас от сблъсъка. Той е потърсен вчера, когато делото за смъртта на неговия приятел Виктор Добренов-Горилата, насрочено от окръжния съд във Враца, не тръгна. Данаил се върна в кошмарната вечер на 28 юли м.г.

„Край, удариха ни“, това бяха последните ми думи, видях само силна светлина от фарове и се събудих след седмица в реанимация във Враца. Когато си отворих очите, видях как от мен излизат всякакви маркучи и системи. Помислих си, че сънувам и тогава една сестра ми каза, че не сънувам. Каза, че съм оцелял след ужасна катастрофа. Лежах в реанимацията и не знаех какво става, не помнех нищо, не знаех нищо. Докторите ми казаха, че съм късметлия, целият бях изпочупен. Имах разкъсвания на белия дроб, счупени ми бяха 8 ребра, имах 8 дупки на черния дроб, изместен далак, счупена тазобедрена става и 15 счупвания на таза. Имам 3 импланта и 37 болта“, разказа Александров.

„Сега имам херния. Гледах се и не можех да повярвам, целият бях в шевове. Загубих добър приятел в тази катастрофа, погребаха Горилата, докато лежах в болницата. Все още не вярвам, че е починал - мисля си, че е заминал далече и постоянно го чакам да се върне. Беше страхотно момче. Истински мъж - отговорен, разумен, разбран, винаги можеше да се разчита на него. Изключително работливо и добро момче, не мога да повярвам, че някой го уби. Който го е познавал, знае какъв приятел ни отнеха“, допълни Данаил.

 „Два месеца бях на легло и недоумявах как се е случило. Сега съм на 30 години и се чувствам отпаднал, надявам се силата ми да се върне.  Надявам се на справедлива присъда за човека, погубил приятеля ми и причинил ми тези страдания. Не мога да ви опиша какво е да си изпочупен, да лежиш в болницата и да не знаеш какво става. Беше ужасно, бях на екстензия, защото ябълката на крака ми беше влязла в малкия таз. Лежах във Враца и после ме транспортираха за Плевен, като  ме накараха да си платя линейката – а имам здравни осигуровки. Роднините ми бяха съсипани, постоянно излизаше объркваща информация за състоянието ми. Благодаря на всички, които бяха до мен. Обичам Ви!“, допълни 30-годишният мъж.