В социалните мрежи се появи кратък видеоклип, вероятно направен от пътници в кабината, докато кацаше горящия Sukhoi Superjet 100 на московското летище Шереметиево.

На видеокадрите, публикувани в социалните мрежи, е заснет илюминатор на самолета, обхванат от пламъци. Чуват се ужасените викове на пътнициту. Жена отчаяно моли за помощ.

Видеото дава представа за непоносимия ужас, който хората са преживели на борда на горящия самолет SSJ-100 в Шереметиево, съобщава НТВ.Както вече БЛИЦ информира, в неделя SSJ-100 на авиокомпания „Аерофлот“ направи аварийно кацане на летище Шереметиево. Самолетът излита в 18:02 часа от Москва до Мурманск със 73 пътници и пет члена на екипажа на борда.

28 минути след излитането екипажът съобщи за неизправност и решава да кацне аварийно на Шереметиево. Беше съобщено, че самолетът е бил ударен от мълния и електроника му е излязла извън строя.В 18:30 ч. лайнерът с пълни резервоари направи твърдо приземяване, три пъти удряйки пистата. Това разруши разруши колесника му, двигателите избухнаха. Разрази се силен пожар. Според актуализирана информация от Следствения комитет на РФ само 37 души са оцелели, загиналите са 41. Според Министерството на здравеопазването, седем души са били ранени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ