33-годишен водач на “Фолксваген”, употребил алкохол, се блъсна в стълб, след което се заби под паркиран товарен автомобил в Благоевград, по чудо не е загинал. Пътният инцидент стана към 5.40 часа тази сутрин на бул. “П.К. Яворов”.

Полевият тест е отчел съдържание от 1.96 промила алкохол в издишвания въздух. Пияният водач по чудо не е пострадал, прегледан е от спешен екип, за сега няма травми. Задържан е за 24 часа, а номерата на автомобила му свалени. Ще му бъде взета и кръвна проба за алкохол.

Той се движел с лек автомобил по булеварда от жк. „Еленово” в посока жк. „Струмско”, на прав участък се отклонява надясно, блъска се с дясната си странична част в стълб на осветлението, пука предна гума. След това лекият автомобил се отклонява наляво, минава през насрещната лента и се забива под задната част на товарен автомобил, съобщава БГНЕС.

Движението му напред, което би обезглавило водача, е спряно от удар в паркиран микробус, редом с товарния.

След удара в товарния автомобил и микробуса водачът се опитал да запали „Фолксваген”-а, за да избяга, но не е успял. В 7 часа започна оглед и заснемане на местопроизшествието от следствена група на Второ РУП-Благоевград.