Дете на едва 7 години загина, след като бе блъснато от автомобил в Бургас. Трагедията се е разиграла днес около 12:45 ч. по ул. "Константин Фотинов" в района на пресечката с ул. "Георги Кирков".

Пред лек автомобил, управляван от 45-годишен мъж, движещ се в посока към църквата "Св. св Кирил и Методий", преминават 3 деца. Последното е ударено от калника на автомобила. След удара двете деца свидетели на инцидента избягали, а водачът на автомобила откарал пострадалото 7-годишно момченце от кв. "Победа" в УМБАЛ- Бургас. Въпреки оказаната медицинската помощ, детето починало, съобщават от ОДМВР-Бургас.

Водачът е тестван с дрегер за употреба на алкохол, като пробата е била отрицателна. Oтведен е в сектор "Пътна полиция" за тестване за употреба на наркотици. Взета му е и кръв за химичен анализ. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от полицията.

Според очевидци малко по-рано днес на улицата имало голяма група деца от ромското гето – 7-8, може би дори 10. Те ровели по контейнерите, изскачали пред колите, минавали между тях, без изобщо да се оглеждат, пише Флагман.бг.

Внимание, бургаски цигани измислиха нагла схема за рекет! Жертвите им са... 

„Видях ги, че изобщо не се оглеждат и преминах с повишено внимание край тях. След мен чух един шофьор да набие спирачки и да натисне клаксона. Явно е имал някакъв проблем”, разказа бургазлия, преминал днес по ул. Константин Фотинов около 12 часа.

Инцидентът е станал в 12:45 часа. Според полицията три деца изскочили изневиделица на 45-годишен шофьор с БМВ. Те на бегом минали през колата му, последното е било засегнато от калника на автомобила.

В последните няколко години в Бургас зачестиха сигналите, че роми използват децата си, за да изнудват шофьори. Децата изскачат изневиделица пред автомобила, обикновено водачът спира и е много изплашен, а ромите започват да го изнудват за пари, за да не викат полиция и да му създават проблеми.

Дали този случай е такъв е трудно да се каже. Разпитват се свидетели, преглеждат се и записите от видеокамерите, за да се види какво е в основата на инцидента.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!