Получило се е пътнотранспортно произшествие при преминаване на нашето превозно средство и се е сблъскало с такси. Пътна полиция е започнала проверка, ние ще направим също. Това заяви заместник правосъдният министър Николай Проданов в ефира на Нова телевизия.

"Нашето превозно средство е със специален режим на движение. Нашата информация е, че той е преминал на жълто. Била е включена само светлинната информация, без звукова", поясни той.

По думите му не се касае за умишлена причина за катастрофата.

"Засега нямаме никаква друга информация в тази посока", заяви той и допълни: "Доколкото аз видях снимки всъщност нашият автомобил е ударил таксито странично", допълни Проданов.

Това, кой е виновен за катастрофата, ще се установи впоследствие след анализи на Пътна полиция и в резултат от назначената проверка. Към този момент той не пожела да се ангажира с мнение кой е виновният водач.
 

След инцидента и двамата Арабаджиеви са били прегледани.

"За щастие няма никакви по-сериозни последици. Единият е в Правителствена болница, а другият е в болничното заведение, където по принцип е настанен. В Правителствена болница е г-жа Арабаджиева. Те имат определени здравословни проблеми и точно това налага тяхното предвижване в града със специализиран автомобил", поясни зам.-министърът.

Стана ясно още, че в колата освен водача е имало двама души охрана.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!