Председателката на Народното събрание е била закаран за лечение в Правителствена болница. Това разкриха източници на БЛИЦ.

Тя е била транспортирана до там с медицински хеликоптер след катастрофата край Хитрино. 

Както БЛИЦ писа, Цвета Караянчева претърпя днес пътен инцидент.

По първоначални данни на главен път Шумен –Силистра, на около 150 м след разклона за село Върбак, 31 – годишната водачка на лек автомобил „Ауди А 4“, на ляв завой навлязла в опесъчен участък, загубила контрол над колата и се ударила в насрещно движещ се лек автомобил. За преглед в болница са транспортирани трима души.Водачите са изпробвани за алкохол, пробите са отрицателни. Работата по изясняване на причините за пътния инцидент продължава. За да избегне челния сблъсък, шофьорът от първата кола в кортежа, в която е била Караянчева, е направил маневра, с която е завъртял автомобила така, че ударът да бъде страничен.

Тежка катастрофа с кортежа на Цвета Караянчева

Самата Караянчева публикува пост на стената си във Фейсбук, където разказа какво точно се случва:

Ето го мястото на катастрофата с шефката на парламента СНИМКИ

"Здравейте, приятели. Пиша тук, тъй като нямам възможност да отговоря на всички обаждания - да, претърпях пътен инцидент. Добре съм и ви благодаря за загрижеността. Имам счупена раменна става . Изказвам своите благодарности на екипа в болницата в Шумен. Доколкото съм информирана и останалите участници в катастрофата са добре."Източници на БЛИЦ от здравното заведение разкриха, че към момента Караянчева е в добро състояние, на място се е събрал екип от лекари, който да обсъди най-добрите варианти за лечение. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ