Изведнъж стана всичко. Ако не бях избягал, щеше да влезе под камиона. Аз видях, че влезе в моето платно и завих надясно и избягах, ударих спирачка предварително, за да не го ударя. Това обясни Идриз, шофьорът на камиона от смъртоносната касапница край Лесово. 

На международния път към границата при Лесово се сблъскаха румънски камион и румънски бус, пълен с туристи.  


Снимка: bTV

Инцидентът е станал на международен път 1-7 от Петолъчката за КПП „Лесово”. В буса са пътували шестима румънски граждани, между тях едно дете. Една жена е починала на място. Хората са идвали от морето към граничен пункт, по първоначална информация тирът се е движил в обратна посока.

След удара бусът излиза от пътя и се преобръща в полето.

"Има в ремаркето удар.Той се явява челен като противоположни посоки на движение, но не е изразен в челните състави на двата автомобила", каза Тодор Мишинев, ОД на МВР-Ямбол, цитиран от bTV.
 


Снимка: bTV

Все още не е ясно защо водачът е изгубил контрол. Една от версиите е спукана гума.

Шофьорът на буса е в Ямболската болница с черепно-мозъчна травма без опасност за живота. Другите пътници, сред които дете на 6 години, са прегледани и освободени.

Огледите на мястото на инцидента и разпитите на шофьора продължиха до късно следобед. През цялото това време пътят бе затворен, а от АПИ пуснаха съобщение за шофьорите да ползват обходен маршрут през Ямбол за граничен пункт „Лесово”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ