Мои приятели ми се обадиха след репортажите за гонката в Пловдив, при която бе ударена и паркираният ми автомобил.


Те ми казаха да не се притеснявам, а направо да си търся нова кола. Те щели да ми изпратят пари. Това каза пред bTV Любомир Антонов.

Неговият автомобил е първият от петте, който е бил блъснат от Петьо боксьора при гонката с полицията в града под тепетата. Багажникът на колата му буквално е влязъл при задните седалки. 

„Събудих се от страшния шум след сблъсъка, погледнах през прозореца и видях колата настрани. Осъзнах, че е станало нещо страшно. Видях и полицейска кола. Момчета, които направиха това, бяха избягали“, разказва Любомир. 

Той очаква дете, а колата му е абсолютно неизползваема и няма автокаско. 

„Щетите са огромни. Колата ми едва ли ще може да бъде поправена“, добави Антонов пред Нова тв. 

Според него младежите, участвали в гонката с полицията, са били в нетрезво състояние. 

Четете още: Задържаха го! Боксьор помля шестте коли в Пловдив

Боксьорът от Пловдив Петър Георгиев, който блъсна пет автомобила след гонка с полицията в града под тепетата, може да бъде глобен до 200 лева и да се озове зад решетките за половин година заради неизпълнение на полицейско разпореждане.

Още шест месеца в затвора може да прекара и заради напускане на местопроизшествието. Това каза пред bTV главен инспектор Ботьо Гиргинов от „Пътна полиция“ - Пловдив.

Той обаче отказа да разкрие дали шофьорът е бил пиян и дрогиран.

Може да бъде установено не само в деня, в който е възникнало произшествието, но и много дълго време преди това дали е употребил упойващи вещества, уверява Гиргинов.

Той не отговори и дали е вярно, че полицаите са получили сигнал, че тримата младежи се качили пияни в колата и затова са се опитали да ги спрат.

„Можеше да се случи страшна трагедия. Това, че произшествието е станало в ранен час, е причина щетите да са само материални. Установени са и тримата младежи. На този етап е задържан само шофьорът, който е на 19 години“, заяви Ботьо Гиргинов.

„Трябва да установим механизма за възникване на пътното транспортно произшествие и затова се извършват процесуално-следствени действия. Водачът е с малко опит“, добави той.

След като репортерът Емил Митев го пита дали ще бъдат признати щетите на собствениците на ударените автомобили, той каза, че вече са изготвени всички необходими документи.

Гиргинов заяви, че младежите, които са пътували в колата на Петър боксьора са негови съучастници. Трябва да се установи каква е тяхната роля, независимо, че са пътници, добави той.

Води се разследване и всички възможни методи и средства за установяване на причините и механизма на произшествието, каза пък пред Нова тв Ботьо Гиргинов.