Двама души загинаха на място при челен сблъсък на второкласното шосе между Враца и Оряхово. Зловещият удар стана вчера към 14.20 часа в отсечката между Борован и Добролево при сблъсък между "Тойота" с врачанска регистрация и "Хюндай" със софийски номера.

Японската кола е пътувала в посока към Оряхово, когато в нея се е забил корейския автомобил. От полицията съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство, което трябва да установи кой от двамата шофьори е навлязъл в насрещното платно.

Свидетел на ПТП-то е румънски шофьор, който бил изпреварен от едната от двете леки коли. Именно тираджията се обадил на тел. 112 и казал на разследващите, че водачът на изпреварилия го автомобил е пишел нещо на телефона си. 200 метра по-късно последвал жестокия удар между двете леки коли. ПТП-то е станало на прав участък с перфектна видимост от поне 1 км, припомнят шофьори.

При жестокия удар на място е загинала жена – Геновева Р., на 56 г. от Софрониево, возеща се в японската кола. Съпругът й Стилиян Р. е настанен в болница със счупен крак и порезни рани, но без опасност за живота, уточнява Конкурент.

Водачът на корейския автомобил, мъж на 56 г., чиято самоличност не беше съобщена от полицията, също е издъхнал преди да дойдат линейките. С две от тях са откарани по един от двете катастрофирали автомобила - мъж на 34 години от София, който се намира в ЦСМП във Враца с тежка политравма и опасност за живота, както и шофьорът на „Тойота“-та, който е в белослатинската болница.

От Агенция "Пътна инфраструктура" затвориха участъка за 4 часа и половина и пуснаха движението към 20.30 часа в неделя, когато криминалистите извършиха всички необходими процесуално-следствени действия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!