Шефът на Охранителна полиция в районното управление в Пордим Александър Атанасов помля четирима души с патрулка на завой, пише "Телеграф". След инцидента 65-годишна жена издъхна, а четирима, сред които 7-годишното й внуче, са ранени.

Малко след 17,30 часа в понеделник възрастната Ангелина Кузманова, дъщеря ѝ Мирослава и малката Виктория пътували с "Фиат Пунто", докато валял дъжд. 

Изведнъж бабата на хлапето, която била зад волана, изгубила контрол над управлението. На завой колата поднесла, излязла от пътя и се спряла в канавката. Виждайки катастрофата, мъж и съпругата му спрели с "Рено" до тях, за да им помогнат. 

"Успели са да извадят пострадалите от фиата и ги отвели до пътното платно. В този момент били блъснати от полицейския автомобил, в които пътували трима униформени, уточни  говорителят на Окръжната прокуратура в Плевен Нанка Рачева. Само шофьорът на реното не бил блъснат от патрулката. Ударът бил толкова силен, че колата на МВР блъснала трите жени и детето, а след това се спряла в по-рано катастрофиралия Фиат.

"Колегите веднага са подали сигнал за помощ и на мястото бързо пристигнали линейки. 65-годишната жена е починала на път за болницата", разясни вчера шефът на ГД "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски. Четирима са ранените след инцидента, като един от тях е колегата на полицая, предизвикал втората катастрофа. 

"Не може да се каже дали униформеният е причинил смъртта на починалата жена. Назначени са експертизи, които да установят това.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ