Човекът, който е бил зад волана на пикапа, най-вероятно е причинил катастрофата с моторите в Ню Хемпшир, в която загинаха 7 души, а други трима бяха ранени. Той най-вероятно е украинец. Бил е арестуван и преди за шофиране в пияно състояние, а също и за притежание на наркотици.

Катастрофата стана в събота на път номер 2 в градчето Рандолф, който е на около 2 часа път северно от Конкорд, столицата на Ню Хемпшир и на 3 часа път с кола от Бостън. Въпреки че има само две платна, този път е основен за жителите и туристите, които пътуват на изток или на запад, пише bg-voice.com.

Володимир Жуковский, на 23 години, е арестуван днес сутринта в дома си. Той бил считан за беглец, защото не се е предал, а имало възможност да му бъде повдигнато криминално поведение. След като претърсили жилището, властите намерили остатъци от прах, подобен на хероин. От него е взета проба. Засега срещу Жуковский няма повдигнати обвинения за притежание на наркотици.
При фаталната катастрофа арестуваният е карал пикап модел Додж, 2016-та година с прикачено ремарке (flatbed). Фирмата, за която е работил, е Westfield Transportation in Springfield. През 2013-та е бил арестуван да кара под влияние на забраненни вещества. Малко след това през същата година книжката му е била отнета, защото е бил счетен за опасен на пътя, тъй като отново е бил или пиян или дригиран. Бил е поставен в изпитателен срок от 210 дни. Миналата година пък е бил арестуван за притежание на наркотици. На 11 май тази година Жуковский е бил арестуван, защото е карал под въздействие на алкохол.

Според брата на Жуковский Денис той имал и книжка за управление на тир, придобита преди по-малко от година. Собственикът на компанията Westfield Transportation in Springfield е заявил пред полицията, че не е могъл да се свърже с шофьора си през целия уикенд.

„Той е само на 23 години, завършва гимназия. Играе във футболния отбор“, заявил в съда адвоката на Жуковский. „Той изглежда като добър човек, който е замесен в ужасна небрежност, като прочетох оплакването – инцидент заради небрежност“, допълнил той пред съдията.

Утре най-вероятно Жуковский ще бъде отново в съда, за да чуе официално обвиненията срещу него.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!