Варненски лекари потънаха в скръб след загубата на една от любимите си колежки д-р Мериян Радева. БЛИЦ припомня, че красавицата издъхна в събота край Малко Търново в катастрофа с мотор. 

По информация на БЛИЦ красавицата пътувала към София, за да се включи в мото-шествието, зовящо за толерантност на пътя и в памет на жертвите при катастрофи. По ирония на съдбата обаче тя не успя да стигне до там. 

Едно от най-силните послания за смъртта на д-р Радева дойде от колегата й д-р Станислав Морфов, пише "Телеграф". 


"Бог да те просто, Мериян! През тази година изгубих мои приятели, студенти и колеги. Изключително трудно е, когато човек, отдаден толкова на медицината, спешната медицина и реанимацията, който е спасил не малко животи, че днес си замина.

Много пъти сирените бяха за хора, които ти спасяваше, Мериян. 

Днес сирените бяха за теб. Но ти не успя. Съжалявам. Изключително ми е мъчно, когато осъзнавам колко високообразовани хора с натрупани знания, умения и компетенции по медицина, с изключителни постижения си заминават!", пише той в социалната мрежа. 

Той споделя още, че първият му спомен за Мериян бил, когато тя отишла в училище за слепи деца.

"Последният ми спомен за теб е усмихната, когато говорихме за това кой колко пациенти е спасил и как ще продължаваме да го правим. Благодаря, че те познавах", приключва доктор Морфов.

Погребението на 26-годишната докторка Мериян Радева ще бъде днес от 12 часа в Исперих, написа сестра й в социалната мрежа.