Екип на Спешна помощ транспортира към София 40-годишна жена в изключително тежко състояние. Това съобщи за „Фокус“ говорителят на Центъра за Спешна медицинска помощ- София Катя Сунгарска.
Екип на Спешна помощ транспортира и 73-годишна жена с тежка политравма. И двете линейки пътуват към УМБАЛСМ „Пирогов“.Друг екип транспортира до столицата и още трима пострадали. Според информацията до момента, автобусът е бил пълен и се е обърнал по таван. Имало е сблъсък между него и два или три автомобила. 

По последни данни, загиналите са 13. 

Както БЛИЦ първи съобщи, инцидентът стана малко след 17 часа този следобед на около 2 км. от град Своге. По неизяснени засега причини и по първоначална информация, автобусът е излязъл извън пътното платно, преобърнал се е и е паднал на площадка под нивото на пътя. В района на катастрофата е имало силна буря. 

Фирмата превозвач "Мобилус 5" има шест автобуса, катастрофиралият е "Ман", регистриран е през 2001 г., съобщиха от министерството на транспорта. "Мобилус" има лиценз до 2027 г., финансово стабилна е, миналата година в нея е имало комплексна проверка, не са констатирани нарушения. В момента към мястото на катастрофата пътуват зам.-министърът на транспорта Ангел Попов и екип от автомобилна админстрация.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ