23-годишно момче загина при тежко ПТП между два леки автомобила и трактор. Трагедията се разиграва в четвъртък, малко след 20 часа на пътя между двете дупнишки села Ресилово – Самораново.

Жертвата е Атанас Виячев, който по това време е тръгнал да се прибира към дома си.

Все още не е ясно каква е точната причина за тежката катастрофа, пише "Монитор".  По информация на полицията, Атанас е управлявал лек автомобил „Форд“, когато се удря в движещия се пред него трактор. Вследствие на удара Виячев е навлязъл в насрещната лента и челно се е ударил в друг лек автомобил „Хонда“.

„Момчето беше страшно добро. Не вярваме да е карало бързо. Какво се е случило обаче не знаем. Чухме, че се е наложило да режат колата, за да го извадят.

Наско е издъхнал на място. Сега цяло село скърбим за него, потресени сме от случилото се“, коментираха приятели на момчето от село Самораново.При тежката катастрофа е пострадала и 41-годишна пътничка от хондата, тя е със счупен шиен прешлен, настанена е в болница, но няма опасност за живота й. При силния удар с комоцио е и водачът на трактора.

По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Заради тежкия пътен инцидент се е наложило за близо 3 часа да бъде затворен пътя Ресилово – Самораново, като водачите се пропускаха през Дупница – Самоков.