Няколко часа продължи операцията по изваждането на катастрофиралия румънски тир, който се обърна снощи в дере на пътя Русе-Бяла.


Той е пътувал от Букурещ за София, натоварен с 4-5 тона шоколадови изделия, но след десен завой водачът е изгубил управление, навлязъл е в насрещното движение и се е преобърнал, информира Русе Медиа.

От 10 часа започна подготовката на терена, преди да бъде извикана техника за изваждането на камиона.

Първо се наложи да бъдат отстранени 30-40 метра изкъртени мантинели, които не са успели да задържат тира, както и крайпътни храсти и дървета.

На място по обед бяха извикани две машини – от Хасково и от Бяла, които да издърпат тежкотоварното превозно средство. Наложи се около 14 часа пътят в участъка на инцидента да бъде затворен, докато трае операцията.

Припомняме ви, че инцидентът е станал в тъмната част на денонощието. Светлините на обърнатия камион били забелязани от патрул на полицията от Бяла, който е извършвал обход заради зимната обстановка. 

Шофьорът е бил заклещен в кабината, но полицаите са го извадили и са му оказали помощ. На място е бил извикан и екип на пожарната. За щастие водачът не е пострадал.

Причините за катастрофата се изясняват, а на шофьора е съставен акт по Закона за движение по пътищата.