Двамата загинали в тежката катастрофа край Русе снощи са ученици и са от град Сливо поле. Днес общината обяви Ден на траур, съобщи кметът Валентин Атанасов, цитиран от "Монитор". 

Както БЛИЦ информира, към 18,50 часа вчера в участък между Русе и Мартен стана тежко пътно-транспортно произшествие с двама загинали и трима тежко ранени.

Първоначалната информация бе, че са загинали мъж и жена на възраст между 20 и 25 години. По-късно стана ясно, че загиналите са момче и момиче, съответно на 19- и на 18-годишна възраст.

Пострадалите – млада жена на 27 години, и две момичета – на 17 г. и на 15 г., също са от Сливо поле. Всички са били в един автомобил. Шофирала е младата жена.

Първо ВИДЕО от адската катастрофа с двама загинали край Русе

Лекарите цяла нощ са се борили за живота на тежко ранените. Търсят се кръводарители.

Загиналите и пострадалите непълнолетни са ученици в Професионалната гимназия по икономика в Русе. Това потвърдиха и от ръководството на училището. Тежко пострадалите момичета са сестри – в 9-и и в 11-и клас.

„Всички сме в шок. Загиналото момче беше абитуриент. В училището вече има психолози“, каза директорът на гимназията Анелия Георгиева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!