Шофьор е загинал при катастрофа на пътя II-51 Попово - Бяла преди Попово. Временно пътят е затворен в участъка Попово - Бяла, съобщиха от ОДМВР - Търговище.

Движението е ограничено за всички видове МПС. Сигналът е получен на тел. 112 тази вечер около 19.30 часа. Съобщено е за настъпило тежко ПТП.

Пътният инцидент, който е станал на около 2 км преди град Попово в посока Бяла, е между товарен и лек автомобил, движили се в противоположни посоки.

Към мястото на инцидента своевременно са били насочени автомобили на РУ - Попово, екип на РСПБЗН - Попово и екип на „Спешна помощ”.

По предварителна информация водачът на лекия автомобил е загинал, а водачът на другия автомобил е откаран за преглед в МБАЛ - Търговище.

Товарният автомобил се е преобърнал на пътното платно и е разсипал товара си – царевично зърно.

Създадена е временна организация на движение на МПС като към момента се предлага обходен маршрут само за леките автомобили, пътуващи в този участък.

Тези, които пътуват в посока Бяла - Попово, временно се пренасочват по маршрут: с. Водица – с. Цар Асен – с. Голямо Градище - гр. Опака – гр. Попово.

Пътуващите в посока Попово - Бяла леки автомобили се пренасочват през с. Гагово – гр. Опака – с. Голямо Градище. – с. Цар Асен – с. Водица, след което се включват във второкласния път.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието. От полицията апелират към водачите на МПС да шофират с повишено внимание и съобразена с пътните условия скорост.