Убитият на пътя за „Маказа” велосипедист Месут Мустафа от Горско Дюлево е бил пенсионер. Живеел със семейството си в махала „Мразовец” към момчилградското село Горско Дюлево, съобщава 24rodopi.com.

37-годишният мъж бил глухоням. 

„Добро и кротко момче. Не е влизал в конфликти. Помагаше за селскостопанската работа на хора от селото, за което му плащаха. Беше ерген”, посочиха местни жители.

"Труден живот имаше. Навремето се радваше много, когато се научи на кара колело. Сега се сбогуваме с него заради инцидент с велосипеда. Не трябваше толкова рано да си отива от тази земя. Защо го убиха? Лош човек го е блъснал. Ами ако Месут е бил жив, когато убиецът го дърпал към канавката?", коментира възрастен жител на "Мразовец".

Месут Мустафа бе погребан в родната си махала в неделя.

Припомняме, че окървавен труп на мъжа беше открит в канавка на международния път за Гърция. Тялото на родопчанина било видяно на 500 метра от разклона за с. Загорско в събота около 10 часа от пътуващи към границата, които подали сигнал на спешния телефон 112.
 

Основната версия, по която работи полицията, е за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа. Вероятно велосипедистът се е движел в средата на пътя и не е чул приближаващия зад него автомобил, който го блъснал.
Разследващите продължават да издирват свидетели на инцидента.
 

Полицията умолява гражданите, които имат информация за инцидента, да се обадят на телефон 112 или в най-близкото РУ на МВР при гарантирана анонимност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ