Георги Соколов от РУ – Дупница е 33-годишният полицай, който в събота катастрофира с мотоциклет край Кочериново. При инцидента, станал към 12.30 часа преди кръговото на пътен възел “Бараково”, мотористът е ударен от лек  автомобил “Хонда” с врачанска регистрация, който му отнема предимството излизайки от завой на Е-79, за да се включи в АМ "Струма" в посока Благоевград.

Пострадалият моторист е приет с фрактура на лакътя в отделението по ортопедия на благоевградската болница.
„Пациентът бе приет със счупване на главичката на лъчевата кост на ръката. Поставена му е шина и бе направена  пункция на лакътната става, но травмите не са тежки и вече е изписан.”, информира шефът на ортопедично отделение  в МБАЛ- Благоевград д-р Николай Пиринчиев, цитиран от "Струма". 

Георги Соколов е автоконтрольор в КАТ – Дупница и е  един от най- добрите пътни полицаи мотористи.  През 2018 г спечели първо място в конкурса „Пътен полицай на годината“ в дисциплината “Майсторско управление на мотоциклет” в конкуренцията на 60 участници от цялата страна, а през 2017 г беше втори в същата дисциплина. По време на съботния инцидент, Георги Соколов не е бил на работа.

По случая е образувано разследване, и ако се установи, че шофьорът на лекия автомобил е виновен за катастрофата, ще му бъде повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост.