62-годишен мъж е загинал при катастрофата на автомагистрала „Тракия“, която стана на изхода за Карнобат. Това съобщиха от ОДМВР - Бургас.

БЛИЦ припомня, че мелето се е разиграло в петък вечерта около 21:10 часа на км 327+300 на автомагистрала „Тракия“ в посока София в района на изхода за Карнобат.

Лек автомобил „Ауди А 3“ със сливенска регистрация, управляван от 28-годишен мъж от сливенското село Кортен, вероятно поради движение с несъобразена скорост, застига и блъска отзад лек автомобил „Лада 4х4“ с бургаска регистрация, управляван от 53-годишен карнобатлия.

От катастрофата на място загинал пътуващият на предната дясна седалка – 62-годишен мъж от Айтос, а неговия спътник и водач на лекия автомобил „Лада“ е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас с диагноза контузия в областта на гръдния кош и корема, без опасност за живота.

Водачите и на двата автомобила са тествани за употреба на алкохол (отрицателни резултати), водачът на лекия автомобил „Ауди а 3“ е тестван и за употребата на наркотични вещества и техните аналози (отрицателен резултат) - взета им е кръв за химичен анализ.

По случая е образувано досъдебно производство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!