26-годишен шофьор изтърва колата си по панорамния път между Стария град и паметника "Създатели на българската държава", излетя от шосето и през таван се приземи на паркинга на крайпътно бистро. Мястото е много посещавано през всеки ден от седмицата, особено в следобедните часове и по чудо няма ранени минувачи и посетители. Младежът нямал книжка, но поне не е пил, пише в. Монитор.
 

"Мазда 3" с шуменска регистрация се е преобърнала и забила в паркирана пред бистро лека кола в района на Стария град в Шумен. Няма пострадали пешеходци и посетители на заведението, а според очевидци само ударът в друг автомобил е спасил клиентите от сериозни наранявания.
  
Сигнал за пътен инцидент по пътя от Стария град към паметника "Създатели на българската държава" в Природен парк "Шуменско плато" постъпил в полицията в 15:26. Според получената информация имало преобърната кола, която не пречела на движението. На място били изпратени коли на полицията и две линейки. Полицаите установили на място до колата двама души - младеж на 26 години, който е управлявал автомобила и негов спътник на 24.
  
Този, който карал бил обяснил, че е спукал гума и изгубил контрол върху управлението. Колата се е преобърнала веднъж през таван и щяла да се завърти и втори път върху клиентите, ако не се е била спряла в паркирано БМВ.
  
От полицията в Шумен казаха, че водачът е неправоспособен. Според очевидци веднага след инцидента излязъл от колата с думите: "Да кажем, че той е карал (за спътника си), защото аз нямам книжка." Поне не е бил употребил алкохол според данните от дрегера. Колата била негова собственост, имал и застраховка "Гражданска отговорност". Шофьорът се е разминал само с охлузвания, час след инцидента се чакаше и спътникът му да мине през рентген.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!