Шофьор на междуградски автобус е станал свидетел на инцидента на пътя Бургас - Созопол, при който загинаха двама души - мъж и жена. БЛИЦ припомня, че те са управлявали два автомобила, които са се ударили леко. Двамата са слезли от возилата си, а върху тях е връхлетял турски автобус.

"Тия две коли се блъснаха пред мен и изведнъж рейсът връхлетя. Докато вдигна глава и автобусът седеше там отстрани, а хората лежаха мъртви", разказва човекът в ефира на bTV.

Заради катастрофата пътят Бургас-Созопол е затворен за движение. Обходният маршрут е през село Маринка.

Междувременно МВР излезе с официална информация за инцидента:

На 28.02.т.г. около 22.00 ч. на пътя Бургас – Созопол, на около километър след пътен възел „Юг“ в посока Созопол, възниква ПТП с материални щети между л.а. „Ситроен Пикасо“, с бургаска регистрация, управляван от 46 годишна бургазлийка и л.а. „Фолксваген Голф 3“, с бургаска регистрация, управляван от 22 годишен мъж от с. Росен, като по първоначални данни „Ситроен“-а е предприел изпреварване на маршрутка от междуградския транспорт и е последван отзад от л.а. „Фолксваген“.

Вероятно „Фолксваген“-а е застигнал и блъснал в задната дясна половина л.а. „Ситроен“, тъй като автомобила на 22 годишния мъж получил материални щети в предната лява част.

След допускане на пътния инцидент трите МПС спрели, като „Фолксвагена“ и маршрутката отбили вдясно на пътя, а в лявата пътна лента останал л.а. „Ситроен“.

Докато водачите оглеждали възникналите материални щети по л.а. „Ситроен“, автобус „Мерцедес Травега“, с турска регистрация, собственост на фирма „Ozlem Turism Sеyahat“, управляван от 33 годишен мъж от добричкото село Къпиново, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост / мокра пътна настилка и видимост в тъмната част на денонощието/, движейки се в лявата пътна лента блъска последователно двама пешеходци и л.а. „Ситроен Пикасо“.

От ПТП на място загинали двамата пешеходци – водачите на леките автомобили „Ситроен“ и „Фолксваген“. Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол и наркотици, но двете проби са отрицателни.

Задържан е за срок от едно денонощие. В резултат на допуснатия тежък пътен инцидент пътя Бургас – Созопол е затворен. Трафикът е прехвърлен през обходен маршрут пътен възел „Юг“ - к-с „Меден рудник“ – с. Твърдица - Маринка – кв. Крайморие“ – Созопол. Предстои извършването на повторен оглед в светлата част на денонощието, като до тогава пътя Бургас – Созопол в района на местопроизшествието ще остане затворен.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!