Тежката катастрофа, която затвори от обяд Кресненското дефиле, е станала заради неправилно изпреварване, съобщава "Труд".

Както БЛИЦ писа тя коства живота на водача на лекия автомобил, предприел смъртоносната маневра. Инцидентът станал към 11 часа. 50 -годишен водач на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ предприема изпреварване в дефилето, в района между Кресна и отбивката за Стара Кресна. Навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно, с висока скорост в ТИР цистерна.

Колата буквално се е размазала. От удара на място загива 50-годишния водач, който се установи,че е от симтлийското село Полена. Движението на МПС в района на инцидента се пропуска в едната лента за движение и се регулира от намиращите се на място полицейски служители.
 

 На мястото на катастрофата обиколен път няма, така че колоните от автомобили блокирани в дефилето се образуваха веднага. Следственият екип, който трябваше да прави оглед, пристигна час след инцидента и обследването на местопроизшествието започна в 12,15. Чак след това дойде и кран, който да вдигне катастрофиралата кола и да отмести машините. А на пътя имаше и разлив от масло. Всичко това доведе до забавяне от над 2 часа.

Движението бе пуснато след 13 часа, но колоните от чакащи коли и от двете страни на дефилето бяха над 10 километра и близо час не можеше да се изчисти задръстването. Първоначално бе пусната само лентата от София към Кулата, а чак след това другата от Кулата към София. Тази организация доведе до над 3 часа чакане в адските горещини. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!