Съпрузи от Варна са загиналите при тежката катастрофа с три коли, която стана към 10 часа в сряда на главния път София-Варна, близо до разклона за търговищкото село Божурка, съобщава "Труд".

Семейството пътувало с „Форд” в посока Варна, когато, след завой на мокър път, колата им навлязла в насрещната лента. Там, точно в този момент, софийски „Пасат” изпреварвал „Фолксваген Кади” и варненската кола последователно се ударила и в двете насрещно идващи превозни средства. Това гласи първоначалната версия след огледите на мястото. „Фордът” буквално е бил помлян при ударите и преобръщането, а съпрузите са загинали на място.

За водача на „Пасата”, който по първоначални данни е 48-годишен, първо сме смяташе, че се е разминал без сериозни травми. При прегледи в болницата в Търговище е установено, че има съмнения за счупен таз или прешлени и са назначени допълнително изследвания. Шофьорът на третата кола, която е с най-малки поражения, бил невредим.

Трите превозни средства бяха изтеглени от пътна помощ. Пожарникарите два пъти измиваха участъка, където е станал инцидентът. След почистването му трасето е насипано с пясък. По време на огледите и разчистването, което продължи до 13,30 часа, движението беше отклонявано през селата.

На мястото пътят е с три ленти, като идващите от София се спускат. Катаджии коментираха, че масово в тази част от трасето се кара с над 100 км. При мокър път, какъвто беше в деня на трагедията, опасността става още по-голяма.

Работата по изясняване на тежката катастрофа продължава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!