Трагедията в семейството на загиналата при катастрофата край с. Маринка Хатче е огромна. 67-годишната жена е дошла в България за помен на сестра си Мийрем, издъхнала също след инцидент на пътя.
65-годишната Мийрем Ч. бе пометена на разклона за село Ябълчево от Фолксваген Голф, управляван от 38-годишен водач. След катастрофата, която стана през декември м.г., тя бе приета в УМБАЛ-Бургас в много тежко състояние, където малко по-късно почина.

Хатче пристигнала преди няколко дни в руенското село Ябълчево. А тази сутрин заедно с внучката си – 22-годишната Белма, тръгнали към Истанбул, където живеят.  Младата жена управлявала автомобила - Ауди А4, в който пътувала и нейна приятелка – млада жена от съседното село Преображенци, която била с двете си деца – едното бебе, а другото на три години.

Всички те са настанени в УМБАЛ-Бургас с фрактури и травми по цялото тяло, но за щастие състоянието им не е тежко, съобщава Флагман.бг.

Близките се молят 22-годишната Белма да се възстанови час по-скоро и да се върне отново у дома здрава. Те смятат да правят курбан, за да прогонят злата прокоба, която тегне над семейството.