И трите жени, пострадали при катастрофата в пазарджишкото село Дебращица, ще бъдат оперирани. Това информираха от Областната болница в града, където са настанени ранените.


Най-тежко е състоянието на 69-годишна жена. Тя е приета в Отделението по анестезиология и интензивно лечение с тежка черепно-мозъчна травма и фрактура на таза. Има опасност за живота й. Предстои и операция в  Отделението по неврохирургия.

Ортопедична операция ще бъде извършена на 88-годишна жена, която е постъпила в Отделението по ортопедия и травматология.

Пострадалата е със счупени части от подбедрица и фрактура на едната ръка. 76-годишна жена с гръдно-коремна травма е настанена в Хирургично отделение. Тя също ще бъде оперирана заради пневмоторакс.

БЛИЦ припомня, че тежкият инцидент е станал около 19,00 часа на 24 май, когато на връщане от местността „ Добра вода" над село Дебращица, 45-годишна шофьорка губи управление на „Фолксваген“-а си и той се врязва в 4 жени, които седели пред къщата на една от тях и си говорели.

От удара 76-годишната А.М. жена е издъхнала, а други 3 са ранени. Пострадалите жени  са транспортирани до  Спешно отделение от екипи на Центъра за спешна медицинска помощ - Пазарджик.

В колата заедно с шофьорката пътували мъжът й и 7-годишното им дете.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!