60-годишен мъж от сливенското село Мокрен е загиналият в сблъсък с турски тир български шофьор, съобщава "Флагман". Жестокото меле на пътя край карнобатското село Вълчин взе две жертви тази сутрин

Колега другия загинал - турски шофьор, е станал пряк свидетел на жестокия челен сблъсък. Той разказа ужасяващи подробности за мелето, тъй като е карал на около 100 м разстояние от другия турски тир. 

„Пътувахме за Румъния, натоварени с текстил – в моя камион терлици, в неговия – платове. Изведнъж чух силен гръм и видях как двата камиона пред мен се блъскат и единият влиза в канавката. Беше страшно, натиснах много рязко спирачките и едва успях да спра на около 5 м от камиона на колегата си”, каза шофьорът на втория турски тир, който все още е в шок.

Според него, виновен за инцидента е българският шофьор, който изглежда е влязъл в насрещното движение и е причинил катастрофата. Не е ясно с каква скорост са се движили двата тира преди инцидента. Българският тир е бил натоварен с тор.

На мястото на катастрофата в момента е Динко Вълев от Ямбол, който със своя влекач помага да бъдат изтеглени смачканите до неузнаваемост тирове.

Трупната линейка откара към УМБАЛ-Бургас и телата на двамата загинали шофьори. Около 30 минути пожарникари рязаха жестоко смачканите ламарини, за да ги извадят.

Към момента няма изгледи пътят към село Вълчин да бъде отворен в близките часове.