78-годишната жена, която снощи бе прегазена в ЖР "Тракия", е била кондуктор в автобуса, минал през нея. Трагедията се разиграла в края на работния ден.

Автобусът се прибирал към гаража на "Мери Транс" на ул. "Недялка Шилева", а жената слязла малко преди превозното средство да се прибере на паркинга.

При потегляне 59-годишният водач Георги Лулев навил волана и кондукторката попаднала под губите на рейса. Автобусът минал през цялото й тяло, като шофьорът не разбрал какво се е случило. Водачът и кондукторът на следващия автобус обаче станали свидетели на кървавата гледка, пише TrafficNews

След катастрофата Лулев е задържан в ареста на Пето РПУ. По случая е образувано досъдебно производство. Провеждат се разпити, назначени са експертизи. По късно ще стане ясно дали прокуратурата ще поиска удължаване на мярката за неотклонение на шофьора. 

Инспекцията по труда също извършва проверка във фирмата на бизнесмена Петко Ангелов. 

Близките на починалата жена са категорични, че по време на удара, жената е била на работа. Веднага след инцидента обаче, на семейството е било заявено, че кондукторката не е била на работа.

„Искаха да си избършат ръцете, като казват, че не е била на работа, за да избягат от отговорност за трудова злополука.  Баба ми е кондуктор в автобуса, който я е прегазил. Била е на смяна. Той обслужва линия N 16. Маршрутът й започва от квартал "Гагарин" и свършва в "Гагарин".

След смяна рейсът тръгва към гаража в Тракия. Преди депото баба ми слиза, за да отиде да се отчита. Минава пред рейса и, тъй като е ниска, водачът не я вижда и потегля. Минава през нея без да разбере. Имаме доказателства, че е работела в момента на удара.

Намерихме у нея парите и отчетите. Документите не бяха все още подписани. Имам и маршрутите, записани на мобилно приложение”, разказа внукът на починалата Силвия.

Той и баща му – зет на кондукторката разказват, че водачът много е бързал за гаража, за да измие рейса и да се прибира. Пловдивчаните обвиняват себе си за това, че са позволили на жената да работи.

„Тя беше много пъргава и искаше да бъде полезна. Не искахме да работи, но баба прояви желание”, допълни внукът.

Той ни предостави и снимков материал, от който се вижда работният график на Силвия, както и подробен маршрут, изпълнен от автобуса. Същият ден, внукът на кондукторката я е снимал във въпросния автобус.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ