Главният път село Крушевец и ГКПП "Малко Търново", който е международен, е опасен за придвижващите се автомобилии хората в тях заради зачестилите случаи на препускащи диви стада от коне. За това предупреждават очевидци, цитирани от Флагман.бг, загубили надеждата, тъй като компетентните органи в държавата са абдикирали от проблема. 

"Истинско чудо е, че нямаме човешка жертва до този момент, предоставяме снимките на Флагман.бг от случилото се снощи с чуждия гражданин между село Звездец и град Малко Търново", коментират читатели. 

След като изданието оповести снощи трагичния инцидент с председателя на Дружеството на балканските турци в Чорлу Сезгин Енгин, в редакцията се обади директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Георги Митев. Силно обезпокоен от случилото се, той потвърди за опасността от внезапно излизащи на пътното платно коне, но не може да си обясни на какво се дължи размножаването на тези наистина диви стада. Д-р Митев оповести, че в сряда кметът на Малко Търново Илиян Янчев и трима местни жители са заложили капани край града и са успели да хванат 4 коня. Повикани са били специалисти от БАБХ, които са изследвали конете, установили са, че не са чипирани, след което са ги евтаназирали. 

"Това е истинско бедствие и не знам какъв съвет да дам. Районът на Странджа е благоприятен за отглеждане на коне и има доста частни ферми, но животните там са със специални чипове и всяко от тях се води на отчет при нас. Не смея да си помисля, че има стопани, които отглеждат коне, без да ги чипират", каза д-р Митев. 

Край близкото до село Звездец - село Голямо Буково е една от елитните ферми за коне, чието месо се изнася в чужбина.

Останките от пикапа на турския общественик, който се е отървал със силна уплаха, той е възмутен от безотговорността на институциите за пътната безопасност у нас