28-годишен наркоман бе заварен мъртъв от извиканите по спешност медици, след като колабирал вероятно от свръхдоза, съобщиха от бургаската полиция.
Около 9.30 ч. днес във Второ районно управление на МВР в Бургас е получено съобщение за младеж в безпомощно състояние, лежащ пред вх. 8 бл. 13 в комплекс “Славейков”. Полицаите констатирали, че 28- годишният Г.И. от Бургас и негов познат – 22 годишен бургазлия /и двамата хероинозависими, настанени за лечение в областния диспансер по психични заболявания/ са напуснали самоволно сградата на лечебното заведение и са тръгнали към дома на 22-годишния младеж.
Пътьом са успели да се снабдят с две дози хероин, които си поставили венозно в апартамента на 22-годишния в  к. “Славейков”. Г.И. обаче се почувствал дискомфортно и вероятно в следствие на предозиране е колабирал. Познатият му, уплашен от случващото се, успял да изнесе безпомощния Г.И. пред входа на блока, влачейки го по земята и сигнализирал за инцидента “Спешна медицинска помощ”. Дошлите на място медици констатирали смъртта на Г.И.
Трупът на починалия е откаран за аутопсия в МБАЛ Бургас. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление на МВР – Бургас. /БЛИЦ