"Много ми е тъжно, много ми е гадно, потресен съм, все пак ми е комшия, все пак живееше до мен", така кметът на Симитли Апостол Апостолов коментира пред БЛИЦ внезапната смърт на бизнесмена и строителен предприемач Методи Бачев.

Той твърди, че независимо от конфликта, който двамата са имали, както и от някои изказвания на Методи Бачев по негов адрес, не е имал никога намерение да подава оплакване срещу него и сега изпитва дълбока скръб.

"Той по принцип не беше лошо момче, но като пийне две, три ракии и ставаше леко агресивен. Но мисля, че не е коректно да се говори така за починал човек", заяви още Апостол Апостолов.

Методи Бачев е един от създателите на мощната строителна фирма "Агромах", сега "Громахолд". Повече от 20 г. е пряк ръководител на строителните дейности по десетки обекти в страната.

На няколко пъти се забърква в скандали, заради импулсивния си характер. Името му стана национално известно покрай сблъсъците му с кмета на Симитли Апостол Апостолов-Поли. Последният случай бе на Нова година. Тогава Бачев участва в меле в заведението си на площада. В разправията се включиха още кметът Апостол Апостолов и синът му - депутатът Стефан Апостолов.


Методи Бачев

Бачев тогава заяви, че както си седял на терасата, кметът го замерил с празна бутилка от шампанско, а после го заплашил със смърт.

Справка в търговските регистри показва, че към момента на смъртта му финансовото му състояние е било стабилно. След като се разделя със съдружника си Виктор Велев, той изкупува от Ивайло Георгиев друга голяма строителна фирма - Бул Строй Груп Иг ЕООД.

Според сайта на компанията това е предприятие в България, с централен офис в Симитли. Работи в индустрията за строителство на магистрали, улици и мостове. 

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ