Трупът на летовника, открит мъртъв на плаж "Нестинарка" в Царево още стои на пясъка, алармират възмутени летовници пред 24chasa.bg. 
Както БЛИЦ съобщи тялото на 67-годишния Янчо М. от Русе бе открито около 11 часа днес в района на мостчето. Все още не е ясно дали причина за смъртта е удавяне, но при първоначалния оглед следи от насилие не са открити. 

Липсата на трупна линейка е причина тялото на летовника да остане близо 6 часа на жаркото слънце, коментират от полицията.

"За цялата Бургаска област има само една трупна линейка. Днес получихме сигнали за  трима удавени, като единият е край Обзор, а другите двама в Царево и Лозенец. При такива дълги разстояния няма как да не се получи забавяне", коментира д-р Галя Милева, шеф на Съдебна медицина към МБАЛ Бургас. Тя уточни, че аутопсията на починалия на плаж Оазис Любомир Семерджиев, както и на мъжа от Русе, издъхнал на "Нестинарка", ще бъдат извършени утре сутринта.

Заради липса на достатъчно линейки за Спешна помощ пък, преди дни жена, блъсната от велосипедист в Царево, престояла на асфалта над 3 часа с открита рана на тазобедрената става. В същото време местната линейка била пратена на сигнал за задържани мигранти, тази в Приморско също обслужвала инцидент. Със съдействието на полицията блъснатата от колело жена все пак била прегледана от линейка на Спешния център в Созопол. Ако тази жена бе пострадали при катастрофа с автомобил, нямаше да оцелее, коментират шокирани жители на Царево.