Според информация в македонските медии 11-членно семейство е сред загиналите в ужасния инцидент на АМ "Струма". Това е семейство Яхи от Скопие-Север. Заминали за екскурзия за Истанбул.

Сред загиналите има и начална учителка от с. Студеничани и дъщеря ѝ, както и още двама души от същото село, информира БНТ.

Трагедията е огромна! Пълен СПИСЪК на пътниците от автобус ковчег на АМ "Струма"

ОУ “Исмаил Кемали” в Скопие, откъдето също има загинали ученици, е прекратило занятия, тъй като децата били много разстроени. Петте деца са били със своите семейства.

Две от жертвите са 27-годишният Газменд Укали и 23- годишната Албина Белули.Укали е сътрудник на кмета на Кичево. В Истанбул е празнувал рождения си ден с приятелката си, по информация на в. “Слободен печат”.

Както БЛИЦ съобщи, най-малко 45 души  загинаха при тежкия пътен инцидент, при който македонски автобус се запали на АМ "Струма".

В автобуса са пътували 52 души. Сред загиналите има 12 непълнолетни, включително и две близначета. При катастрофата е загинал и шофьорът. 5 души - 2 жени и 5-ма мъже, са оцелели и са настанени в "Пирогов". Те са в стабилно състояние.

Автобусът е влязъл през ГКПП "Капитан Андреево" малко след 21 часа снощи. Около 3.00 ч. става инцидент на магистралата в посока София - Благоевград.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ