Къща на 2 етажа в столичния квартал “Владая” горя след пожар, който бе потушен, а в нея бе открит убит собственикa на имота.
Пожарът е възникнал в къща, която се намира на улица “Алеко Константинов” 18. След намесата на полицията районът е бил отцепен, а до достигането на пожарните коли на място хора от съседните къщи са започнали да гасят пожара.

На мястото на пожара е пристигнал и екип на Бърза помощ, след като е постъпил сигнал за тежко пострадал човек. При пристигането на медицинските екипи се оказало, че в нея е намерен убит човек, за който първоначално се  предполага, а след това се и установява, че е собственикът на къщата. Информацията бе потвърдена и от директора на Дирекция „Пресцентър и връзки с обществеността на МВР” Дияна Янкулова.

Къщата е собственост на 73-годишният Борис Григоров Василев, който не криминално проявен. Василев е живеел сам и има син и дъщеря, които живееят отделно.  По тялото са открити следи от насилие.
Основната версия, по която се работи, е, че нападателите са знаели, че човекът разполага със значителни средства, тъй като е имал магазин в центъра на София, отдаден под наем за сериозна сума. Група "Убийства" на Столична дирекция на МВР е поела случая.

Според очевидци преди възникването на пожара пред къщата са били забелязани трима маскирани и въоръжени мъже. В момента работата, на полицията и пожарната продължава на мястото на пожара.

След полунощ в столичен квартал е преследван "Фолксваген голф" с трима души в него. Между полицията и мъжете в автомобила е възникнала престрелка. Засега няма доказателства за връзка между двата инцидента. /БЛИЦ