Локализиран е огънят в халето в „Илиянци”, съобщи директорът на столичната пожарна Иван Илиев, който е на мястото на инцидента. Днес целият базар няма да работи.
Пожарните са имали проблем с водопровод в района, но той вече е преодолян и в момента работата на екипите продължава, каза още Иван Илиев. Проблемът с водата бил в това, че налягането в този район е ниско, но от „Софийска вода” са им помогнали. Той добави, че първо ще се изгаси пожара и после ще се установяват причините за тежкия инцидент. До час максимум всичко ще бъде погасено. Складът е 600 кв.м. на два етажа, бил е пълен със стока.
Големият пожар  избухна в складове в стоковия пазар „Илиенци" в София в 8.10 тази сутрин. Няма данни за пострадали. На мястото на инцидента са 13 пожарни автомобила и линейка на столичната пожарна. В гасенето участват около 100 пожарникари. Причините за пожар се установяват. Най-вероятно са се запалили кашони в халето. Гори червеното хале вдясно от входа на базара. В него по информация на пожарната има дрехи и текстилни материали. В района има гъст пушек, няма опасност огънят да обхване другите халета. /БЛИЦ