Любител на хазарта извади нож, защото отказали да го пуснат в игрална зала. Оръжието било избито от ръката му, след което той избягал, но ченгетата бързо го спипали.
Около 21:00 часа снощи в МВР-Шумен е получен сигнал, че пред игрална зала на площад “Освобождение” в града е възникнал скандал. Ченгетата били информирани, че мъж във видимо нетрезво състояние поискал да посети залата. 41-годишният управител му отказал и след това отишъл да премести служебния автомобил на близкия паркинг. На връщане мъжът, който не бил допуснат в залата, отправил заплахи към управителя, като в ръката си държал нож.
Пред заведението излязъл и 22-годишен мъж, който работел като сътрудник по охраната и двамата успели да избият ножа от ръцете на скандалджията. След като разбрал, че ще викат полиция, мъжът взел ножа от земята и побягнал по площад “Освобождение” в посока към бул. “Славянски”. Малко по-късно той бил задържан от служители на полицията на ул. “Добри Войников” в града. Установена е самоличността му. Това е 48-годишният Д.Д. от град Шумен. /БЛИЦ