Машинописката от Петрич Василка Патонова е задържана в полицията за кражбата на дървената входна врата от къщата на председателя на Районна прокуратура - Петрич Лидия Манолова. Патонова е известна в Петрич от близкото минало с постоянните си жалби до различни инстанции срещу полицаи, прокурори и съдии.
Известна е с чудатия си характер. Допреди няколко години машинописното й бюро се намираше в сградата на Съюза на глухите в центъра на Петрич, откъдето я изгониха и тя направи голяма демонстрация с участието на пенсионери. Полицаите разследват дали тя сама или някой й е поръчал кражбата на вратата, и с каква цел, пише в. "Струма".
Сигналът в полицията за откраднатата врата на районния прокурор Лидия Манолова е подаден от съпруга й Владимир Манолов, ексдепутат от Великото народно събрание. В момента той работи в дирекция “Протокол” на Народното събрание.
Инцидентът е станал по времето, когато в Районен съд се гледаше искането на прокуратурата за постоянна мярка задържане под стража спрямо Альоша Ангелов-Альо и бившия митничар Марио Минев, който около 23 часа бе освободен от стража в болницата и поставен под домашен арест. Лидия Манолова е била в Съдебната палата до 23 часа на 16 октомври в очакване да разбере резултата от решението на магистратите. Дръзкият бандитски акт, който се оценява като заплаха над Лидия Манолова, наложи тя да бъде поставена под охрана. В тази връзка обвинител -1 на Петрич каза: Охраната не решава проблема, един прокурор не може да работи в такава обстановка. Това не може да продължи безкрай.  /БЛИЦ