Драмата около самоубилия се старши лейтенант Тодор Манчев все повече се заплита. Близки и приятели от Пазарджишко, от където е военният, отказват да повярват в това, което бе официално съобщено от Военна полиция, а именно, че Манчев е сложил доброволно и самоволно край на земния си път.

Всички казват, че военният е бил спокоен, уравновесен, никога не е говорил за самоубийство, бил е добър в работата си, имал е щастлива връзка. Планувал е сватба с бъдещата си съпруга скоро. Тя е полицай във Второ РУ в Пловдив.

Бащата на старши лейтенанта Илия Манчев е проспериращ бизнесмен. Той има солиден бизнес-държи ВЕЦ Велинградското дефиле до Варварските минерални бани. Семейството не е страдало от липса на финанси. Фактът, че Манев Младши не е оставил предсмъртно писмо, също озадачава и буди съмнения. 

Самоубил ли се е под натиск или е убит 31-годишният ст. лейтенант Тодор Манчев?! ДОКУМЕНТ

„Човек, който планира сватба и ангажира ресторант за тържеството, не тръгва да се самоубива. Тодор много обичаше работата си. За това трудно е понесъл упреците, стоварването на вина. Смятаме, че има намеса, че има вменена вина и Тодор като съвестен човек не е могъл да я преглътне“, коментираха пред БЛИЦ негови приятели. 

Бащата на самоубиеца-бизнесменът Илия Манчев пък месец преди драмата е казвал пред познати и приятели, както и пред разследващи, че се страхува да не погубят сина му. 

Със случая се занимава Военна полиция и Специализирана прокуратура.

Припомняме, че на 19 юли в спалното помещение на полигона в Ново село старши лейтенант Тодор Манчев бе открит мъртъв. Той си е отишъл с един изстрел в главата. Последните два месеца от живота на 31-годишният мъж били ад. Върху него началниците му стоварили цялата вина за нахлуването на американските военни, които били тежко въоръжени и с насочени оръжия, в производствен цех край пловдивското село Чешнигирово.

Командосите атакували  производствена база и повече от половин час работниците ужасени прекарали в плен, докато станало ясно, че американските военни са се объркали. 

Началниците на Тодор Манчев стоварили цялата вина за станалото на лейтенанта.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ